Oyuncaklar

Her çocuk oyuncak sahibi olmak ister, Bizde bu çocukları mutlu etmek için, Arızalı, Bozuk, Kullanılmayan, Kırık, atılacak tüm oyuncakları alıp, tamir edip ihtiyaç sahibi çocuklara hediye ediyoruz.

Videoları izlemek için Tıklayın.
slider image slider image slider image slider image slider image slider image slider image

Atma! Tamir olsun, Çocuklara umut olsun. Projesi kapsamında bu güne kadar, 9 MADDE içerisinde Yaptığımız işlemleri topladık.

1 ) OYUNCAK İSRAFINI ÖNLEMEK

Herkes elinde çocuklarının kullanmadıkları oyuncakları ya çevresine vermekte yada çöplere atmaktadır.

İsraf edilen her oyuncak milli servet değerindedir. Bu oyuncakların her biri işlemden geçirilir.
Çöpe gidecek oyuncakların atılmasını engelledik.

Çöpe atılacak oyuncaklar toplandıktan sonra kullanılabilir durumda olanlar veya hasarlı (Yapılabilecek durumda olanlar) tekrardan yedek parça arşivimizde bulunan parçalar sayesinde tekrar hayata çevrilir ve oyuncaklar çocuklara verilir.
Hiç kullanılmayacak paramparça olmuş oyuncaklarda yedek parça olarak kullanılır. Hiç kullanılmayacak vaziyette olan plastik parçalar, demir parçalar geri dönüşüm noktalarına teslim edilir. Para miktarı kadar yeni sıfır oyuncak gönderilir.

2 ) GERİ DÖNÜŞÜM

Projemizin geri dönüşümü sayesinde atık parçaların tekrar oyuncak haline gelmesi sağlanır.
Geri dönüşüm firmalarına vermiş olduğumuz plastik ve demir parçaları sayesinde yeni oyuncaklar bize getirilmektedir.

Çevremizde o kadar çok oyuncak çöpe gidiyor ki, Hiç kullanılmayacak durumda olan oyuncakların üzerindeki kullanılabilir parçalar çıkarılır (Motor, lamba, Sağlam ve kullanılabilir plastik parçalar, kablo, yay, dişli, vida, mıknatıs, hoparlör vb. ) yedek parçaya gider ve bunun üzerinde hiç kullanılmayacak durumdaki tüm parçalar ( Plastik ve demir çeşitleri )
Geri dönüşüm noktalarına teslim edilir.

Bir tarafı yazılmış ve bize gönderilmiş (defterler, takvimler, resim kâğıtları vb.) atmadık, arkalarını karalama kâğıdı olarak kullandık.

Gelen oyuncakların kutularını, Parçalanmış defter ve kitapları, kargo kutularını ve Ahşapların parçalanmış (Yapılmayacak durumda olanları) nı atmadık tekrardan ihtiyaç sahibine yakacak olarak verdik. Pelüş oyuncaklarının üzerindeki kumaş parçalarını ve içerisindeki elyafları yastık yaptık.

Oyuncağa benzer sırt çantalarını oyuncak pelüş yaptık içini boştaki elyafları ile yeni pelüşler veya küçük yastıklar yaptık.

3 ) ÇOCUKLARDAKİ ŞİDDET EĞİLİMİNİ

Projemize gelen tüm şiddet içeren oyuncaklar (Tabanca, tüfek vb.) çalışır durumda bile olsa, o oyuncaklar parçalanır.
Parçalanan oyuncaklar içerisinden çıkan parçalar (Motor, lamba, Sağlam ve kullanılabilir plastik parçalar, kablo, yay, dişli, vida, mıknatıs, hoparlör vb. ) yedek parça bölümünde diğer oyuncakları tamamlamak konusunda yardımcı olması için toparlanır.

4 ) İHTİYAÇ SAHİPLERİ

Bu projenin asıl amacı olan ihtiyaç sahipleri sadece çocuklar ile kalmamaktadır.
Biz bir ihtiyaç sahibinin sadece oyuncağına değil kışın üşümemesi içinde projemiz kapsamında bir değerlendirme yaptık.
Projemize gelen oyuncakların kutuları, Hiç kullanılmayacak vaziyette olan ahşap oyuncaklar, kargo veya gönderim yapılmış Büyük kutuların kötü durumda olanlarını Biz atmadık. Biz bu parçaları da bir araya toplayıp ihtiyaç sahiplerine verdik. Kış aylarında 1 aile bireyi bile soğuktan üşümemesini sağladık.

5 ) MUTLU ETMEK

Başladığımız günden beri herkes mutlu oldu.
Çocuklar oyuncaklarına kavuştuğu için mutlu oldular.
Aileler çocuklarına hediye oyuncak verildiği için mutlu oldular.
Biz herkese bir faydamız olduğu için sevindik ve mutlu olduk.
Okullar, dernekler, kurumlar ve kuruluşlar da çevresindeki veya bünyesindeki ihtiyaç sahiplerinin elinden tuttuğu için mutlu oldular.
Hayvan severleri mutlu ettik. (Kullanılmayan kapları yiyecek ve içecek koyup sokaklara bıraktık.)
Çiçek severleri mutlu ettik. (Saksı statüsünde olan kullanılmayan parçaları, içerisine bir çiçek koyup hediye ettik.)
Grupları mutlu ettik. Projemiz sayemizde gruplar sevgi ve dayanışma sayesinde birbirine kenetlendiler ve iletişimleri çoğaldı.
Aileler çocukların böyle bir projeye destek oldukları içinde ayrıca mutlu oldular.

En çokta biz mutlu olduk. Garibanı, yetimi, kimsesizi, öksüzü ve ihtiyaç sahibine kol kanat gerdik.

6 ) DOĞAYI KORUMAK

Oyuncakların plastik atıklarını atmadık, değerlendirdik ve bu sayedeki doğadaki plastik ve oyuncak atıklarının doğaya karışıp uzun süreler boyunca doğayı öldürmesini önledik.

Atık kutu parçalarını atmadık yakacak olarak verdik.

Atık ahşap parçalarını atmadık yakacak olarak verdik.

Atık demir, pil, alüminyum gibi malzemeleri atmadık ve geri dönüşüm sayesinde tekrar oyuncak olmasını sağladık.

Atık plastik malzemeleri atmadık ve geri dönüşüm sayesinde tekrar oyuncak olmasını sağladık.

1 Poşet yıllarca doğada kaybolma süresi var ise, Bir oyuncak parçasının yüzyıllarca doğada kalmasını önledik.

Oyuncakların içerisinden çıkan pilleri atmadık, iyi durumda olanlarını kullandık, bitik pilleri pil toplama noktalarına veya okullardaki toplama noktalarına teslim ettik.

7 ) YEDEK PARÇA

Gelen oyuncakların paramparça olmuş olanlarını veya şiddet içeren oyuncakların içerisinde kullanılabilir parçalarını atmadık, Yedekledik ve yedek parça olarak kullanmaktayız.

Örneğin: bir motoru bozulan bir arabanın motorunu taktık, Bir müzik aletinin hoparlörünü yeniledik ve kullanılır vaziyete getirdik.

Yedek parçalarımızın çoğu Motor, lamba, Sağlam ve kullanılabilir plastik parçalar, kablo, yay, dişli, vida, mıknatıs, hoparlör, düğme, pil yatakları, piller, tekerlek, anahtarlardır.

Bunlar haricindeki yedek parçalarda tren yolu, kumandalar, boncuklar, plastik parçalar, Saplar, kapaklar gibi çeşit yedek parçalarımızı çoğalttık.

Bu yedek parçalar sayesinde eksik parçası olan oyuncaklar tamamlanmaktadır.

Not: Okullardaki eğitim için ilerleyen zamanlar içerisinde (Motor, lamba, hoparlör gibi) talep edildiği durumda ÜCRETSİZ olarak verilip eğitime destek olunacaktır.

8 ) BİLİNÇLENDİRME

Okullarda çocuklara bilgi vererek, ihtiyaç sahibi arkadaşlarına destek olmayı, israf etmemeyi, oyuncakların değerini, paylaşmayı anlatarak bilinçlendirdik.

Kurum, kuruluş, dernek ve okullarda yetkili kişiler ile birebir bağlantı kurarak projemiz hakkında bilgi verdik ve oyuncak toplama, dağıtma konusunda bilgilendirdik.

9 ) MİLLİ SERVETİMİZİ KORUDUK

Herkesin en çok yaptıklarından biri olan israf konusuna değinip, Bir vidanın bile bizim için bir servet olduğunu belirterek hiç bir malzememizi atmayıp tekrar kullanır vaziyete getirdik. Beklide değeri 1 kuruş bile olmayan bir vidayı üretmek için kaç kişi çalıştığını, ne kadar zaman ve enerji tüketildiğini ve maddiyatın harcandığını unutmamak gerekir.



*.DOCX Formatında ( Proje Sunumu ) dökümanı indirmek için, Tıklayın. ( Güncel, Daha ayrıntılı ve tüm bilgileri içermektedir. )


TOPLANAN VE YAPILAN OYUNCAKLAR NERELERE GiDER?

- Yetimhaneler ( 1.Derece Öncelikli )
- Ceza evleri ( 1.Derece Öncelikli )

- Hastaneler ( 2.Derece Öncelikli )
- Rehabilitasyon Merkezleri ( 2.Derece Öncelikli )

- Okul ( 3.Derece Öncelikli )
- Dernekler ( 3.Derece Öncelikli )
- Kur-an Kursları ( 3.Derece Öncelikli )
- Kurum ( 4.Derece Öncelikli )
- Kuruluş ( 4.Derece Öncelikli )
- Sivil Toplum Kuruluşları ( 5.Derece Öncelikli )